Thai suppe

Ret: Forret, Suppe

Del:

Forberedelsestid

20 Minutter

Samlet tid

40 Minutter

Antal personer

4 Portioner

Ingredienser

  • 120 g gulerødder, skåret i stykker
  • 50 g løg, skåret i kvarte
  • 70 g porre, kun den hvide del, skåret i 2 cm skiver
  • 300 g vand
  • 500 g kokosmælk
  • 15 g fiskesauce
  • 15g sojasovs
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 1 spids teskefuld hønsefond, lavet i TM
  • 500 g kyllingebrystfileter, uden skind, skåret i 2 cm tern
  • 20 g Skyører svampe, tørret, i strimler (lægges i blød i ca 30 min inden)
  • 150 g rød peber, skåret i 1 cm strimler
  • 150 g gul peber, skåret i 1 cm strimler
  • 80 g friske bønnespirer
  • 80 g bambusskud, dåse, drænet
  • purløg, frisk, hakket, til servering
  • limesaft, friskpresset, til servering

Sådan gør du

  1. Kom gulerødder, løg og porre i røreskålen og hak 4 sek/hastighed 4,5. Overfør til en anden beholder og stil til side.
  2. Hæld vand, kokosmælk, fiskesauce, sojasovs, fond og 2 spsk grøn karrypasta i røreskålen og kog 3 min/100°C/hastighed 1.
  3. Tilsæt kylling, kog 10 min/100°C/hastighed 0,5 omvendt rotation.
  4. Tilsæt hakkede grøntsager og svampe og kog 10 min/100°C/hastighed 0,5 omvendt rotation.
  5. Tilsæt rød peber, gul peber, bønnespirer og bambusskud og kog 5 min/100°C/hastighed 0,5 omvendt rotation.
  6. Server suppen efter tilberedning, drysset med purløg og med et par dråber limesaft.

Noter

Andre opskrifter

  • Muslinger i kokosmælk

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 35 Minutter

  • Blomkålssuppe

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 40 Minutter

  • Rejer i hvidløg

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 25 Minutter