Svinkløv Badehotels gulerodskage

Ret: Dessert

Del:

Forberedelsestid

30 Minutter

Samlet tid

1 time 15 Minutter

Antal personer

Ingredienser

  • 300 g brun farin
  • 2 dl solsikkeolie
  • 4 stk. æg
  • 275 g mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 375 g gulerødder riv dem på Thermomix
  • 1 dl rosiner
  • 35 g valnødder

 

Ostecreme – topping

  • 250 g sukker (kværnes til flormelis – 10 sek / hastighed 10)
  • 200 g flødeost naturel
  • 125 g smør koldt i mindre stykker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 tsk. citronsaft kan udelades, men det giver en friskhed

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker vej af på vægt programmet, kom valnødderne i riv i 7-8 sek / hastighed 5 – hæld det over i en skål (hvis du ikke er så heldig at have 2 kander😊)
  2. Vej farin og olie af – rør 1 1/2 min. med omvendt rotation /hastighed 3 tilsæt æggene 1 ad gangen konsistensen skal være cremet.
  3. Gå over på vægt programmet – vej melet af og tilsæt de øvrige ingredienser – gå tilbage og rør med omvendt rotation 1 min / hastighed 3.
  4. Tilsæt gulerødder og valnødder og kør ca 1 min / hastighed 3.
  5. Rosiner tilsættes – kør med omvendt rotation 10 – 15 sek så de blot er blandet i dejen men stadig hele.
  6. Kan bages i muffin forme 185 grader i ca 40 min.
  7. Jeg bager oftest i en bradepande ca 20 x 30 cm en af dem man kan købe med et praktisk låg til.

Ostecreme – topping

  1. Når sukkeret er kværnet til flormelis kommes de resterende ingredienser i og køre 1 min / hastighed 6. Kan sluttes af med 1 min med sommerfuglen på Max hastighed 4 – det skal være en lind og luftig creme
  2. Sprøjt ostecremen på kagerne eller smør det ud med en spartel, pynt med valnødder.

Bagning

  1. I bradepande bager jeg den i 45 min ved 185 grader – varmluft
  2. Som muffins 40 min ved 185 grader – varmluft.
  3. God fornøjelse – har elsket den lige siden vi smagte den første gang for over 30 år siden. Tove B. Witt.

Noter

Andre opskrifter

  • Nougat

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter

  • Marcipan

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter

  • Risalamande

    Forberedelsestid: 45 Minutter

    Samlet tid: 55 Minutter