Skagenbrød

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

25 Minutter

Samlet tid

15 Timer

Antal personer

10-12 stks

Ingredienser

Dag 1: fordej

  • 100 g vand
  • 1 g gær
  • 110 g hvedemel 12/16 procent protein fx Manitobamel
  • 25 g fuldkorsmel

Dag 2:

  • 410 g mel
  • 75 g fuldkornsmel
  • 12 g salt
  • 75 g kerner (Blandede fx græskar-, havregryn-, sesam-, solsikke- kerner, eller hvad du lige har)
  • 10 g sukker
  • 3 g malt Malten gør dejen lidt mærkere og dybere i smagen.
  • 20 g neutral olie

Sådan gør du

Dag 1: fordej

  1. Rør sammen med en gaffel og læg plast på, og lad dejen stå til næste dag.

Dag 2:

  1. Kom fordejen i Thermomix og 300 g vand, 25 g gær. Rør 1 min. på hastighed 4.
  2. Tilføj alle ingredienser til din Thermomix og kør 3 min. på æltefunktionen.
  3. Hæld neutral olie i Thermomix. Alt 1 min. nu lander dej temperaturen omkring 27-28 grader, hvilket er optimale forhold for gæren. Dejen må endelig ikke blive meget varmere.
  4. Hæld dejen ud på et meldækket bord, kom plast over og lad det hvilke i 20 min.
  5. Hæld nu dejen og rul skånsomt dejen sammen til 2 brød. Du kan også lave ét brød og rundstykker af resten.
  6. Pensel med vand, kom birkes på og lad det hæve til dobbelt størrelse med plast over.
  7. Bages 40 min. på 220 g over- og undervarme. Sprøjt vand i bunden af ovnen og luk dampen ud 3 gange i de sidste 12 min. Herved får du en dejlig sprød skorpe.
  8. Bager du rundstykker gør da på samme måde som ved brød. Bagetiden er dog blot 20 min.
  9. Velbekomme – nydes med koldt smør.

Noter

Andre opskrifter

  • Remoulade

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 10 Minutter

  • Chili Marmelad

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 45 Minutter

  • Hurtig ketchup a la René

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 10 Minutter