Forberedelsestid
3 Minutter
Samlet tid
30 Minutter
Antal personer
Ingredienser
- 3 dl vand
- 200 g rabarber
- 100 g sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
Sådan gør du
- Vej rabarberne i Thermomix og skær stænglerne i 4-5 stykker.
- Blend i 2 sekunder / hastighed 5.
- Vej vandet og tilsæt det til de blendede rabarber.
- Lad det simre i 15 minutter / 100 grader / omvendt rotation.
- Brug kogeindsatsen til at sigte pulp fra væsken.
- Hæld rabarbersaften tilbage i røreskålen sammen med sukker og vaniljesukker.
- Fjern målebægret fra låget og lad det simre i 15 minutter / 100 grader / omvendt rotation.
- Siruppen bliver tykkere, når den køler af.
- Hæld den færdige rabarbersirup på en rengjort og skoldet flaske.
- Opskriften giver ca. 2 dl sirup.
Noter