Rabarbersirup

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

3 Minutter

Samlet tid

30 Minutter

Antal personer

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 teskefuld vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Vej rabarberne i Thermomix og skær stænglerne i 4-5 stykker.
  2. Blend i 2 sekunder / hastighed 5.
  3. Vej vandet og tilsæt det til de blendede rabarber.
  4. Lad det simre i 15 minutter / 100 grader / omvendt rotation.
  5. Brug kogeindsatsen til at sigte pulp fra væsken.
  6. Hæld rabarbersaften tilbage i røreskålen sammen med sukker og vaniljesukker.
  7. Fjern målebægret fra låget og lad det simre i 15 minutter / 100 grader / omvendt rotation.
  8. Siruppen bliver tykkere, når den køler af.
  9. Hæld den færdige rabarbersirup på en rengjort og skoldet flaske.
  10. Opskriften giver ca. 2 dl sirup.

Noter

Andre opskrifter

  • Skagensbrød

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 12 Timer 40 Minutter

  • Rødvinssauce

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 1 Time

  • Ananas og Ingefær Marmelade

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter