Rabarbercrub

Ret: Dessert

Del:

Forberedelsestid

25 Minutter

Samlet tid

40 Minutter

Antal personer

5

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 100 g havregryn
  • 100 g mel
  • 100 g sukker
  • 30 g mandler eller anden nøddetype
  • 2 tsk vaniljesukker eller kornene fra en vaniljestang
  • 100 g smør skåret i stykker

Sådan gør du

Marinade til rabarber

  1. Skyld rabarberne og skær dem i bidder. Fordel i et ildfastfad og drys et par gode skefulde sukker over samt vaniljesukker.

Crumble

  1. Tilsæt mandler til røreskålen og hak 5 sek / hastighed 7.
  2. Tilsæt havregryn, mel, smør og sukker. Mix det 12 sek / hastighed 5.
  3. Fordel nu crumblen henover rabarberne og sæt i en forvarmet ovn ved 180 gradervarmluft i 25-30 min. Kig til kagen, måske den skal have 5 min. mere. Den skal være sprød og boblende.
  4. Server rabarber crumblen lun eller kold med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Noter

Andre opskrifter

  • Nougat

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter

  • Marcipan

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter

  • Risalamande

    Forberedelsestid: 45 Minutter

    Samlet tid: 55 Minutter