Hamburger Boller

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

3 Timer

Samlet tid

3 Timer 20 Minutter

Antal personer

8 stks

Ingredienser

  • 15 gr gær
  • 335 gr vand Brug Lunkent Vand
  • 45 gr mel
  • 3 spsk smør smeltet
  • 1 stk æg
  • 3 spsk sukker
  • 1,25 tsk salt
  • 3 spsk Sesamfrø

Sådan gør du

  1. Hæld vand og gær i røreskålen, og mix i 10 sek./hastighed 3.
  2. Pisk smør, æg og sukker sammen i en skål, og tilsæt det i røreskålen sammen med mel og salt.
  3. Bland i 8 sek./hastighed 7, og ælt derefter i 6 min. og 30 sek./ælt-funktion.
  4. Overfør dejen til en smurt skål, dæk med et viskestykke eller løst med plastfolie, og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
  5. Slå dejen let ned, og form den til 8 runde boller. Flad dem ud med hånden, så de er ca. 2 cm tykke, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, med ca. 2 cm afstand mellem hver bolle.
  6. Dæk med et viskestykke eller løs plastfolie, og lad dem hæve i yderligere 1 time. Forvarm imens ovnen til 190 grader Celsius.
  7. Pensl de hævede boller med mælk, og drys med sesamfrø (valgfrit). Bag i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.

Noter

Andre opskrifter

  • Skagensbrød

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 12 Timer 40 Minutter

  • Rødvinssauce

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 1 Time

  • Ananas og Ingefær Marmelade

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter