Forberedelsestid
3 Timer
Samlet tid
3 Timer 20 Minutter
Antal personer
8 stks
Ingredienser
- 15 gr gær
- 335 gr vand Brug Lunkent Vand
- 45 gr mel
- 3 spsk smør smeltet
- 1 stk æg
- 3 spsk sukker
- 1,25 tsk salt
- 3 spsk Sesamfrø
Sådan gør du
- Hæld vand og gær i røreskålen, og mix i 10 sek./hastighed 3.
- Pisk smør, æg og sukker sammen i en skål, og tilsæt det i røreskålen sammen med mel og salt.
- Bland i 8 sek./hastighed 7, og ælt derefter i 6 min. og 30 sek./ælt-funktion.
- Overfør dejen til en smurt skål, dæk med et viskestykke eller løst med plastfolie, og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
- Slå dejen let ned, og form den til 8 runde boller. Flad dem ud med hånden, så de er ca. 2 cm tykke, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, med ca. 2 cm afstand mellem hver bolle.
- Dæk med et viskestykke eller løs plastfolie, og lad dem hæve i yderligere 1 time. Forvarm imens ovnen til 190 grader Celsius.
- Pensl de hævede boller med mælk, og drys med sesamfrø (valgfrit). Bag i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.
Noter