Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
30 Minutter
Antal personer
25 stk.
Ingredienser
- 150 gr Løg
- 2 kviste mynteblade friske
- 50 gr Olivenolie
- 500 gr hakket lammekød
- 1 tsk Salt
- ½ tsk sort peber
- 60 gr rasp
- 1 tsk oregano tørret
- Hvedemel til drys
- 2-4 tsk stegeolie
Sådan gør du
- Placer løg, hvidløg og mynte i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 7.
- Skrab siderne i røreskålen med spatel.
- Tilføj olivenolie og sauter i 2 min/100°C/hastighed 1.
- Blend i 10 sek/hastighed 8, indtil det er glat.
- Skrab siderne i røreskålen med spatel.
- Tilføj hakket lammekød, salt, peber, rasp og oregano og rør ved hjælp af spatel i 5-10 sek/hastighed 5 indtil farsen hænger sammen.Brug fugtige hænder og rul 1 spsk fars i hånden til en kugle og sæt den på en tallerken
- Gentag med resten af farsen og lav omkring 25 kødboller.
- Drys dem med mel.
- Placer en stor stegepande på medium varme og tilføj stegeolie. Kom kødbollerne i stegepanden og steg i 8-10 min, vend dem ofte indtil kødbollerne er brune og gennemstegte. Server varme.
Noter
TIP: Man kan nemt supplere farsen med forskellige grøntsager. Kom dem i røreskålen samtidig med løgene følg opskriften og hak. Forlæng eventuelt tiden når du tilføjer grøntsager.
Greek Lamb Meatballs (Keftethes) – Cookidoo® – the official Thermomix® recipe platform