Græske lammefrikadeller

Ret: Hovedret

Del:

Forberedelsestid

20 Minutter

Samlet tid

30 Minutter

Antal personer

25 stk.

Ingredienser

  • 150 gr Løg
  • 2 kviste mynteblade friske
  • 50 gr Olivenolie
  • 500 gr hakket lammekød
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk sort peber
  • 60 gr rasp
  • 1 tsk oregano tørret
  • Hvedemel til drys
  • 2-4 tsk stegeolie

Sådan gør du

  1. Placer løg, hvidløg og mynte i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 7.
  2. Skrab siderne i røreskålen med spatel.
  3. Tilføj olivenolie og sauter i 2 min/100°C/hastighed 1.
  4. Blend i 10 sek/hastighed 8, indtil det er glat.
  5. Skrab siderne i røreskålen med spatel.
  6. Tilføj hakket lammekød, salt, peber, rasp og oregano og rør ved hjælp af spatel i 5-10 sek/hastighed 5 indtil farsen hænger sammen.Brug fugtige hænder og rul 1 spsk fars i hånden til en kugle og sæt den på en tallerken
  7. Gentag med resten af farsen og lav omkring 25 kødboller.
  8. Drys dem med mel.
  9. Placer en stor stegepande på medium varme og tilføj stegeolie. Kom kødbollerne i stegepanden og steg i 8-10 min, vend dem ofte indtil kødbollerne er brune og gennemstegte. Server varme.

Noter

TIP: Man kan nemt supplere farsen med forskellige grøntsager. Kom dem i røreskålen samtidig med løgene følg opskriften og hak. Forlæng eventuelt tiden når du tilføjer grøntsager.

 

Greek Lamb Meatballs (Keftethes) – Cookidoo® – the official Thermomix® recipe platform

Andre opskrifter

  • Confiteret andelår

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 20 Timer

  • Risotto med kylling

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 45 Minutter

  • Dampet kyllingespyd med ris og grøntsager

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 1 Time 5 Minutter