Forberedelsestid
25 Minutter
Samlet tid
1 Time 30 Minutter
Antal personer
Ingredienser
- 200 g mørkchokolade, skåret i stykker
- 1 tsk kokosolie
- 60 g Kataifi-dej, skåret i 4-5 cm stykker
- 90 g pistacienødder, afskallede, usaltede
- 180 g sødet kondenseret mælk
- 1 spiseskefuld smør
- 1 tsk tahini pasta
Sådan gør du
- Kom chokolade og olie i en ren og tør røreskål og hak 5 sek/hastighed 7. Skrab ingredienserne ned med en spatel og smelt 3 min/65°C/hastighed 1. Hæld den smeltede chokolade i en anden beholder og stil til side. Vask og tør røreskålen.
- Hæld halvdelen af den smeltede chokolade i en silikonechokoladeform (25 x 13,5 x 2 cm), fordel jævnt over formen og dens kanter med en pensel. Stil i køleskabet i 10-15 minutter. Fortsæt i mellemtiden med at forberede opskriften.
- Put Kataifi-dejen i en ren og tør røreskål og hak 10 sek/hastighed 5. Overfør til en anden beholder og stil til side.
- Læg pistacienødderne i røreskålen, tilsæt kondenseret mælk og start Blender/10 sek.
- Smelt smørret i en gryde på komfuret. Tilsæt de knuste dejtråde og steg under omrøring af og til i 3-4 minutter eller indtil de er gyldenbrune. Tag gryden af brænderen, tilsæt den tilberedte pistaciecreme og tahin, bland indtil en ensartet masse opnås. Fordel blandingen i formen over den afkølede chokolade, hæld den resterende smeltede chokolade på pistaciemassen og fordel den over hele overfladen med en spatel. Stil i køleskabet til at sætte sig i cirka 1 time.
Noter