Forberedelsestid
25 Minutter
Samlet tid
1 time 25 Minutter
Antal personer
Ingredienser
- 60 g mørk chokolade, indeholdende min. 50%, skåret i stykker
Kagebund
- 60 g smør, skåret i stykker
- 250 g Digistive
Flødeskum
- 350 g piskefløde, godt afkølet, direkte fra køleskabet
- 1 spsk flormelis
- Karamelmasse
- 450 g karamelsovs
- 50 g piskefløde, godt afkølet, direkte fra køleskabet
- 3 bananer, modne, skåret i 2 mm skiver
Sådan gør du
- Kom chokoladen i en ren og tør røreskål og hak 5 sek/hastighed 8. Overfør til en anden beholder og stil til side.
Kagebund
- Kom smørret i røreskålen og smelt 3 min/60°C/hastighed 0,5.
- Tilsæt kiks, hak 8-10 sek/hastighed 7. Overfør til en anden beholder og stil til side. Vask og tør røreskålen.
Flødeskum
- Sæt sommerfuglen på. Hæld piskefløde og flormelis i en ren og tør røreskål og pisk uden at indstille tiden hastighed 3 – indtil konsistensen af flødeskum er opnået. Fjern sommerfuglen. Overfør til en anden beholder og stil til side.
Karamelmasse
- Kom karamelsovsen i røreskålen, tilsæt fløden, bland 15 sek/hastighed 3.
- Fordel ½ af kagebunden i 10 glas. Kom derefter ½ af Katoffeeblandingen, ½ af bananerne og ½ af flødeskummet på. Gentag trinene for de resterende ingredienser. Drys toppen med tidligere hakket chokolade. Stil de færdige desserter i køleskabet i 1 time eller indtil servering.
Noter