Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
50 Minutter
Antal personer
4 Personer
Ingredienser
- 500 gr vand
- 1 røget kylling skåret i passende stykker
- 400 gr selleri skåret i tern
- 400 gr spids- eller hvidkål snittet
- salt
- Béchamelsauce 1 portion
- Rugbrødsskiver
Sådan gør du
- Hak persille i røreskålen 3 sek. / trin 6 – 8 og sæt til side i anden skål.
- Rengør røreskålen.
- Fremstil en portion béchamelsauce – se ”Min kogebog”, benyt evt. opskriftchip. Hæld sovsen i en anden skål.
- Rengør røreskålen.
- Placer vand og salt i røreskålen.
- Tilføj selleri i kogeindsatsen og placer den i røreskålen.
- Hæld snittet kål i Varomafadet og sæt det oven på røreskålens låg.
- Læg bagepladepapir på Varoma-bakken.
- Lad det gå lidt op ad bakkens sider uden at lukke af for damphullerne i kanten.
- Læg kyllingestykkerne på Varoma-bakke og sæt den oven på Varoma-fadet. Læg låget på øverst.
- Damp det hele 20-25 min. / Varoma / trin 1.
- Kontroller, at alt er mørt, men stadig har lidt bid. Sæt bakken med kylling til side og hold den varm.
- Sæt Varoma-fadet og kogeindsatsen med indhold til side.
- Hæld væden fra røreskålen over i en anden skål.
- Hæld bechámelsauce, selleri og kål i røreskålen og bland det hele 4 min/98 grader/hastighed 1/kniven indstillet til modsat rotation.
- Drys kål-selleri-stuvningen med den hakkede persille og server sammen med kyllingen.
- Byd evt. rugbrødsskiver til.
Noter
Ved at fore Varomabakken med bagepladepapir undgår man, at væden fra den røgede kylling drypper ned over grøntsagerne og forstyrrer grøntsagssmagen. Ønsker man en hel, kogt/dampet kylling, kan man tilberede den i ovn i en bradepande med lidt vand i bunden ved 170 grader i ca. 45 min., eller den kan koges i en gryde. Stuvningen er også velegnet til f.eks. frikadeller og karbonader.