Porretærte med skinke og mandler

Ret: Hovedret

Del:

Forberedelsestid

20 Minutter

Samlet tid

1 Time 45 Minutter

Antal personer

4 portioner

Ingredienser

Tærtedejen

  • 75 gr smør
  • 100 gr Hvedemel
  • 50 gr grahamsmel
  • 25 gr kærnemælk
  • 1/4 tsk Salt

Tærtebunden

  • 40 gr gruyere Tærtedejen

Fyld

  • 500-600 gr porrer i ringe
  • 100 gr skinke i strimler
  • 3 æg
  • 200 gr mælk
  • ½ tsk salt
  • 30 gr mandler smuttede og flækkede

Sådan gør du

  1. Placer alle ingredienser til tærtedejen i røreskålen og æltes let sammen – 3 min/ dejfunktion.
  2. Lad dejen hvile i køleskab 1 time eller længere.
  3. Mens dejen hviler tilberedes resten af ingredienserne.
  4. Letsaltet vand hældes i røreskålen. Porreringene lægges i kogeindsatsen, der placeres i røreskålen. Dampes 10 min/Varona/hastighed 1 og stilles til side.
  5. Røreskålen skylles og tørres af.
  6. Gruyerestykkerne hældes i røreskålen og findeles 12 sek/hastighed 5 og stilles til side.
  7. Æg, mælk og salt hældes i røreskålen og piskes let sammen 10 sek/hastighed 4.
  8. Dejen rulles ud, en smurt tærteform (26-28 cm i diameter) beklædes hermed, og bunden drysses med den revne ost.
  9. Forbages ca. 15 min. ved 190-200 grader.
  10. Porrer og skinke fordeles i den forbagte bund.
  11. Æg- og mælkeblandingen hældes over, og de flækkede mandler lægges øverst.
  12. Bages i ovnen 20-25 min. ved 200 grader til æggemassen er stivnet, og tærten er pænt gylden.

Noter

Andre opskrifter

  • Boller i Karry

    Forberedelsestid: 45 Minutter

    Samlet tid: 55 Minutter

  • Kylling med ris & grøntsager

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 45 Minutter