Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
1 Time 45 Minutter
Antal personer
4 portioner
Ingredienser
Tærtedejen
- 75 gr smør
- 100 gr Hvedemel
- 50 gr grahamsmel
- 25 gr kærnemælk
- 1/4 tsk Salt
Tærtebunden
- 40 gr gruyere Tærtedejen
Fyld
- 500-600 gr porrer i ringe
- 100 gr skinke i strimler
- 3 æg
- 200 gr mælk
- ½ tsk salt
- 30 gr mandler smuttede og flækkede
Sådan gør du
- Placer alle ingredienser til tærtedejen i røreskålen og æltes let sammen – 3 min/ dejfunktion.
- Lad dejen hvile i køleskab 1 time eller længere.
- Mens dejen hviler tilberedes resten af ingredienserne.
- Letsaltet vand hældes i røreskålen. Porreringene lægges i kogeindsatsen, der placeres i røreskålen. Dampes 10 min/Varona/hastighed 1 og stilles til side.
- Røreskålen skylles og tørres af.
- Gruyerestykkerne hældes i røreskålen og findeles 12 sek/hastighed 5 og stilles til side.
- Æg, mælk og salt hældes i røreskålen og piskes let sammen 10 sek/hastighed 4.
- Dejen rulles ud, en smurt tærteform (26-28 cm i diameter) beklædes hermed, og bunden drysses med den revne ost.
- Forbages ca. 15 min. ved 190-200 grader.
- Porrer og skinke fordeles i den forbagte bund.
- Æg- og mælkeblandingen hældes over, og de flækkede mandler lægges øverst.
- Bages i ovnen 20-25 min. ved 200 grader til æggemassen er stivnet, og tærten er pænt gylden.
Noter