Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
1time 15 Minutter
Antal personer
15 Stk
Ingredienser
- 90 g mælk (gerne sødmælk)
- 20 g sukker
- 60 g smør (blødt og i mindre stykker)
- 15 g frisk gær
- 3 æg
- 300 g hvedemel (plus lidt ekstra til bordpladen)
- 0,5 teskefuld salt
- 15 pølser
- 1 teskefuld sesamfrø (valgfrit)
Sådan gør du
- Hæld mælk i blandeskålen, tilsæt sukker og 30 g smør og opvarm 1 min / 37 ° C / hastighed. 2.
- Tilsæt gær og 2 æg, bland 3 sek / hastighed. 3.
- Tilsæt mel og salt, ælt dejen i 3 min.
- Tilsæt 30 g smør, ælt igen dejen i 1 min.
- Hæld dejen i en smurt skål, dæk til og lad det hæve i ca. 1 time.
- Forvarm ovnen til 250 ° C og beklæd bagepladen med bagepapir.
- Tag dejen ud på den drysset med mel bordplade. Rul ud i et rektangel (30 x 40 cm), skær derefter i strimler (2 x 40 cm) med spatlen.
- Slå det sidste æg ud i en skål.
- Pak hver pølse som en spiral med dej strimlen og placer hot dog’en på bagepladen.
- pensl med pisket æg og drys evt. med sesamfrø.
- Bages i 8-10 minutter (250 ° C).
- Kan spises varme eller kølige.
Noter