Forberedelsestid
15 Min
Samlet tid
50 Min
Antal personer
13 portioner
Ingredienser
- 200 g Mandler
- 140 g Sukker
- 20 g Citronskal, økologisk uden albedoen (hvide hinde) i mindre stykker
- 150 g Smør i mindre stykker
- 4 stk Æg
- 100 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 80 g Citronsaft fra ca. 2 stk
- Flormelis til pynt
- Marmelade til pynt
- Olie til smørring
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Kom mandler i røreskål og mal 10 sek. /hastighed 8. Hæld i en anden beholder og stil til side.
- Hæld sukker i røreskålen, tilsæt citronskal og mal 15 sek./hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
- Tilsæt smør, smelt 4 min./70°C/hastighed 2. Smør imens silikone blomst-formen med olie med en pensel og stil til side.
- Tilsæt malede mandler, æg, mel, bagepulver og citronsaft i røreskålen og bland 15 sek/hastighed. 3. Overfør dejen til den forberedte form.
Bag i 30-35 minutter (180°C), Tjek med en tændstik om kagen er færdig. Tændstikken skal være tør, når den stikkes i kagen. Tag den bagte kage ud af ovnen, sæt den til side i 10-15 minutter. Tag den derefter forsigtigt ud af formen og læg den på en rist. Efter afkøling drysser du kagen med flormelis og pynt midten med marmelade. Server forårets margueritkage som dessert.