Margueritkage

Ret: Dessert, Sødt

Del:

Forberedelsestid

15 Min

Samlet tid

50 Min

Antal personer

13 portioner

Ingredienser

  • 200 g Mandler
  • 140 g Sukker
  • 20 g Citronskal, økologisk uden albedoen (hvide hinde) i mindre stykker
  • 150 g Smør i mindre stykker
  • 4 stk Æg
  • 100 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 80 g Citronsaft fra ca. 2 stk
  • Flormelis til pynt
  • Marmelade til pynt
  • Olie til smørring

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Kom mandler i røreskål og mal 10 sek. /hastighed 8. Hæld i en anden beholder og stil til side.
  3. Hæld sukker i røreskålen, tilsæt citronskal og mal 15 sek./hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
  4. Tilsæt smør, smelt 4 min./70°C/hastighed 2. Smør imens silikone blomst-formen med olie med en pensel og stil til side.
  5. Tilsæt malede mandler, æg, mel, bagepulver og citronsaft i røreskålen og bland 15 sek/hastighed. 3. Overfør dejen til den forberedte form.
    Bag i 30-35 minutter (180°C), Tjek med en tændstik om kagen er færdig. Tændstikken skal være tør, når den stikkes i kagen. Tag den bagte kage ud af ovnen, sæt den til side i 10-15 minutter. Tag den derefter forsigtigt ud af formen og læg den på en rist. Efter afkøling drysser du kagen med flormelis og pynt midten med marmelade. Server forårets margueritkage som dessert.

Noter

Andre opskrifter

  • Nougat

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter

  • Marcipan

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter

  • Risalamande

    Forberedelsestid: 45 Minutter

    Samlet tid: 55 Minutter