Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
2 Timer 30 Minutter
Antal personer
15 boller
Ingredienser
- 50 g Smør skåret i mindre stykker
- 300 g Mælk
- 25 g Gær
- 50 g Sukker
- 550 g Hvedemel
- 1 tsk Salt
- 1 Æg let pisket, til pensling
- Rosiner 2 til hver Lucia bolle
- 1 knivspids safran
Sådan gør du
- Kom mælk, smør, gær og sukker i røreskålen, og varm i 3 min/37ºC/hastighed 2.
- Tilsæt hvedemel og salt, og ælt i 3 min/ælte funktion. Hæld dejen i en skål og dæk den med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke, og lad den hæve til dobbelt størrelse et varmt sted (ca. 1 time).
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt den til side. Del dejen i 15-20 stykker, efter hvor store Lucia boller du ønsker. Rul hvert stykke til en pølse og form dem som et S. Dæk den med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve igen til dobbelt størrelse på et varmt sted (ca. 30 min- 1 time). Varm ovnen op til 180ºC imens.
- Pensl med det piskede æg og læg 2 rosiner på hver Lucia bolle se billede). Bag i 25-30 minutter (180ºC), eller til brødet lyder hult, når der bankes på det i bunden. Lad brødet afkøle på en bagerist, før de spises lune.
Noter