Forberedelsestid
10 Minutter
Samlet tid
20 Minutter
Antal personer
Ingredienser
250 gram Sukker eller 250 gram farin
200 gram Fløde minimum 30% fedt
1030 gram Vand
1 tsk. Citronsaft
30 gram Smør Så meget som mulig i én klump, (ca. 60 mm x 40 mm x 10 mm)
1 spsk. Eddike
Sådan gør du
- Opskriften skal tilberedes med det samme sukkeret er kommet i røreskålen.
- Kom sukker, 70 g fløde, 30 g vand, citronsaft og smør i røreskålen. Placer stænklåget på røreskålens låg og start Karamellisering.
- Tilsæt resterende 130-180 g fløde og uden målebæger bland 2 min/hastighed. Stadig uden målebæger tilbered 3 min/Varoma/hastighed 2. Hæld i et lufttæt glas og sæt til side.
- Kom 1000 g vand og eddike i ræreskålen og start Forrengør. Brug karamelsaucen efter behov
Noter
- Karamel tilsat smør og fløde forbliver flydende og tyk. Du kan få en anden smag ved at tilføje salt, stødt kardemomme, whisky- eller vaniljeekstrakt til din karamelsauce.
- Denne lækre karamelsauce kan du bruge til særlige retter, brug den som tilbehør til pandekager, is eller vandbakkelser. Som fyld til brownies, småkager, kager eller tærter. Til karamelsmørcreme, karamel milkshake, varm karamel, saltet karamelis osv.
- For at lykkes med denne opskrift er det vigtigt at de | 30 g smør | tilføjes så meget som muligt i et stykke. Skær smøret til i et stykke på ca. 60 mm x 40 mm x 10 mm, og tilføj nogle mere om nødvendigt.
- Citronsaft forhindrer krystallisering og risikoen for at sukkeret brænder på, og det ændrer ikke karamellens smag.
- For en saltet karamelsauce tilsæt 1 spsk salt.
Caramel sauce – Cookidoo™– the official Thermomix® recipe platform