Jordskokkesuppe med røget laks

Ret: Suppe

Del:

Forberedelsestid

30 Minutter

Samlet tid

1 time 15 Minutter

Antal personer

4 Personer

Ingredienser

  • 1 kg jordskokker Rensede/skrabede. Gem 2-3 stykker til anretning.
  • 1 pastinak
  • 3-4 skalotteløg
  • 2 fed Hvidløg
  • 3 porrer
  • 2 dl tør hvidvin
  • 5 dl fløde
  • 1 l hønsefond
  • citronskal
  • karse til pynt
  • frisk dild til pynt
  • laks varm eller koldrøget ca. 100 gram pr. Pers.

Sådan gør du

  1. De klargjorte (skrællede) jordskokker og pastinak skæres i terninger.
  2. Placer løg og hvidløg i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5.
  3. Svits løg, hvidløg og rødder med smør 6 min/ 100 grader/hastighed 2 med omvendt rotation uden at det tager farve.
  4. Kom kyllingefond, hvidvin og muskatnød i røreskålen og kog i 15-20 min/100 grader/hastighed omrøring
  5. Blend suppen i så 30 sek/hastighed 10. Lad suppen hvile og imens…
  6. Skær de resterende jordskokker på mandolin, og friter I olie til gyldne, læg til afdrypning på fedtsugende papir.
  7. Riv lidt citronskal med et fint rivejern og gem det til anretningen.
  8. Laksen soigneres og skæres I 1×1 cm tern.
  9. Karsen klippes og dilden plukkes.
  10. Slutteligt smørdampes / sauteres (til al dente) de rensede porrer som skæres længderet (skråt) og sauterer i 10 min/120 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation.
  11. Porrer lægges dekorativt I bunden af skålen.
  12. Suppen bringes i kog 10 min/100 grader/hastighed 0,5 og fløden kommes i. Smages til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Blend suppen hårdt op lige inden servering.

Noter

Andre opskrifter

  • Thai suppe

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 40 Minutter

  • Blomkålssuppe

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 40 Minutter

  • Gazpacho

    Forberedelsestid: 15 Minutter

    Samlet tid: 1 time 15 Minutter