Hokkaidosuppe

Ret: Suppe

Del:

Forberedelsestid

10 Minutter

Samlet tid

45 Minutter

Antal personer

4 Personer

Ingredienser

  • 75 gr zittauerløg i både
  • 10 gr Hvidløg
  • 500 gr hokkaido græskar i grove stykker
  • 100 gr bagekartoffel i grove stykker
  • 50 gr kvark skyr eller syrnet fløde
  • 125 gr Appelsinsaft
  • 750 gr hønsebouillon

Krydderier i tepose

  • 3 kardemommekapsler
  • 2 hele stjerneanis
  • 6 hele nelliker
  • 5 hele enebær
  • 5 hele peberkorn
  • 1/4 spsk korianderfrø

Tilsmagning

  • ½ tsk chilipasta eller få dråber Tabasco
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk Sukker
  • 2 tsk groft salt efter smag

Tibehør

  • 175 gr kvark
  • 75 gr saltede græskarkerner og/eller lidt fintsnittet purløg
  • groft brød

Sådan gør du

Noter

  1. Placer løg i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5.
  2. Tilføj hønsebouillon, græskar, kartoffel og appelsinsaft hældes i røreskålen.
  3. Kardemommekapsler, stjerneanis, nelliker, enebær og korianderfrø lægges i en tepose, der lukkes med en knude og lægges i røreskålen.
  4. Alt koges 25 min/100 grader/Knivene omvendt.
  5. Posen med krydderier fjernes.
  6. Indholdet i røreskålen pureres 1-2 min/hastighed 5-9 (hastigheden øges trinvis) til silkeblød konsistens.
  7. Smages til med chilipasta eller Tabasco, citronsaft, sukker, salt og peber.

Servering

  1. Fordel suppen i små skåle eller dybe tallerkener. Pynt med kvark, græskarkerner og purløg på toppen og giv groft brød til.

Andre opskrifter

  • Blomkålssuppe

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 40 Minutter

  • Gazpacho

    Forberedelsestid: 15 Minutter

    Samlet tid: 1 time 15 Minutter

  • Gazpacho med løvstikkeolie

    Forberedelsestid: 35 Minutter

    Samlet tid: 1 Time 35 Minutter