Glögg

Ret: Drinks

Del:

Forberedelsestid

10 Minutter

Samlet tid

40 Minutter

Antal personer

Ingredienser

Gløggessens

  • ½ flaske Rødvin Vi anbefaler en kraftig Rødvin
  • 125 gr Brun Farin
  • 10 gr Kanel I stænger
  • 10 gr Allehånde hel
  • 10 gr Nelliker
  • 5 gr Kardemomme Hel

Glögg

  • 0,75 l Rødvin Vi anbefaler en kraftig Rødvin
  • 1 dl Brun Rom
  • 1 dl Brøndum snaps
  • 1 stk Appelsin Brug kun skallen
  • 1 dl Appelsinsaft Frisk
  • 2 dl Rosiner
  • 50 gr Mandler
  • 1,5 dl Portvin

Sådan gør du

Glögessens

  1. Essensen fremstilles først.
  2. Hæld rødvin i røreskålen og tilsæt krydderierne varm op 16 min/85 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation
  3. Lad det køle af og si herefter krydderierne fra ved hjælp af kogeindsatsen (som du sætter ned i røreskålen og bruger den som si når du hælder essensen igennem).

Glögg

  1. Til selve gløggen lægges rosinerne i blød i portvin (gerne i 24 timer).
  2. Bland essensen med resten af ingredienserne undtaget rosiner & mandler og varm det op 10 min/85 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation. Tilsæt rosinlagen og mandlerne herefter.
  3. Server straks.

Noter

Andre opskrifter

  • Tranebær margarita

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 5 Minutter

  • Citrus Margarita

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 20 Minutter

  • Chokolade shake

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 4 Timer 20 Minutter