Fjerkræsboller i asiatisk sauce toppet med porre, chili og ristet sesam

Ret: Forret

Del:

Forberedelsestid

25 Minutter

Samlet tid

55 Minutter

Antal personer

4 Personer

Ingredienser

  • 800 gr kyllingekød
  • 2-3 cm skrællet ingefær
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk Salt
  • 1 porre (½ til fars ½ til topping)
  • 1 stor gulerod i grove stykker
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1 æggeblomme

Sauce

  • 150 gr hoisinsauce
  • 80 gr peanutbutter
  • 120 gr tamari eller soya
  • 2 spsk Citronsaft
  • 5 gr sesamolie
  • 250 gr Vand

Topping

  • ½ porre
  • ½ rød chili
  • 2 tsk ristet sesam
  • koriander eller mynte valgfrit

Sådan gør du

  1. Kødboller
  2. Placer den halve porre, gulerod, ingefær og hvidløg i røreskålen og hak i 10 sek/hastighed 9
  3. Tag det hakkede grønt op og stil til side.
  4. Placer kød og salt i røreskålen og kør på 25 sek /hastighed 9.
  5. Tilføj grøntsager og mel i røreskålen og kør på 1 min/hastighed 7.
  6. Tilføj ægget og kør i 30 sek/hastighed 4 til farsen er samlet.
  7. Form farsen til kødboller og kom dem på oliesmurte Varoma-bakken og Varoma-fad.

Sauce

  1. Sauce Kør det hele på 95 grader/hastighed 2/Varoma med kødbollerne i Vaaroma i 25-27 min.
  2. Sørg for at kødbollerne er helt gennemtilberedte. Smag saucen til med citron.

Topping

  1. Snit porre og chili i helt tynde skiver. Pluk evt. urterne.
  2. Servering
  3. Kom kødbollerne på pinde og dyp dem i saucen. Drys med porre, chili og sesam og evt. koriander og mynte.
  4. Server straks.

Noter

Andre opskrifter

  • Muslinger i kokosmælk

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 35 Minutter

  • Rejer i hvidløg

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 25 Minutter

  • Vietnamesisk pho

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 31 Minutter