Chai grød

Ret: Morgenmad

Del:

Forberedelsestid

10 Minutter

Samlet tid

1 Time 10 Minutter

Antal personer

6 personer

Ingredienser

900 g Skummetmælk
100 g Kokosmælk
50 g Brun Farin (valgfrit)
2 stk Chai teposer
2 stk Kanelstænger
1 spsk Vaniljepulver
1 knivspids Havsalt
220 g Ris hvide eller brune, se tip
8 stk Tørret abrikoser skåret i mindre stykker (5 mm), til servering
2 spsk Pistacienødder hakkede, til pynt
2 spsk Kokos flager til serving

Sådan gør du

  1. Kom mælk, kokosmælk, Brun farin, chai teposer, kanelstænger, vanilje og salt i røreskålen. Uden målebæger, kog i 8 min/100°C/hastighed 1, med omvendt knivrotation.
  2. Fjern teposerne med en tang. Tilsæt ris, uden målebæger og kog i 30-40 min/90°C/hastighed 1, med omvendt knivrotation, eller indtil risen er kogt.
  3. Hæld i en stor serveringsskål og lad den trække i 15 minutter.
  4. Del chai grøden i 8 glas eller skåle og pynt med abrikoser, pistacienødder, kokosflager og server straks.

Noter

Hvis du erstatter de hvide ris med brune skal kogetiden forlænges (ca. 10 min) eller indtil de har opnået den ønskede konsistens.

Andre opskrifter

  • Æble- og græskarmos til morgenens yoghurt

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter