Blåbær og Citron dessert pizza

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

20 Minutter

Samlet tid

1 Time 45 Minutter

Antal personer

Ingredienser

Pizza bund

  • 30 g Olivenolie plus lidt ekstra til at smøring
  • 425 g hvedemal ca 600g, delt i mindre stykker
  • 70 g fuldkornsmel
  • 255 g Vand stuetemperatur
  • 15 g Sukker
  • 2,5 tsk tørgær
  • 2 tsk Salt

Pizza topping

  • 60 g Sukker
  • 1 stk Citron kun skal, tyndt skåret
  • 225 g mascarpone
  • 1 spsk Citronsaft
  • 30 g Smør rumtemperatur, i mindre stykker
  • 2 spsk Rørsukker
  • 340 g Blåbær

Sådan gør du

Pizza bund

  1. Smør en stor skål med olivenolie og sæt til side. Beklæd 2 pizzapander eller en bradepande med bagepapir og sæt til side.
  2. Kom hvedemel, fuldkornsmel, vand, sukker, gær, olivenolie og salt i røreskålen og ælt i 2 min/dejfunktion.
  3. Form dejen til en kugle og læg den i den smurte skål. Dæk med film og lad hæve til dobbelt størrelse, ca en time.
  4. Tænd ovnen på 220 grader.
  5. Del dejen i to og fordel på de forberedte pizzapander eller bradepander. Stræk dejen ud til kanten med lidt mel på fingrene. Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve i 5 minutter.

Pizza topping

  1. Kom sukker og citron skal i røreskålen og hak i 15 sek/hastighed 9. Skrab siderne ned på røreskålen.
  2. Tilsæt mascarpone og citronsaft og bland i 15 sek/hastighed 4. Sæt til side.
  3. Pensel hver pizza bund med smør og drys rørsukker over, bag i 5 minutter ved 220 grader. Smør mascarpone fyldet på de to halvbagte pizza bunde og fordel blåbær ovenpå fyldet.Bag yderligere i 5-7 minutter, indtil
  4. blåbærrene begynder at briste. Server varm.

Noter

Andre opskrifter

  • Skagensbrød

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 12 Timer 40 Minutter

  • Rødvinssauce

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 1 Time

  • Ananas og Ingefær Marmelade

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter