Baletki

Ret: Småkage

Del:

Forberedelsestid

25 Minutter

Samlet tid

1 Time 10 Minutter

Antal personer

16 stk

Ingredienser

  • 150 g Marmelade tyk
  • 3 stk Æg
  • 80 g Sukker
  • 75 g Hvedemel
  • Birkes til at drysse kagerne med

Sådan gør du

  1. Sæt sommerfuglen på. Put æggene i, tilsæt sukker i røreskålen og opvarm 6 min./37°C/hastighed 4, derefter pisk 6 min./hastighed 4.
    Forvarm imens ovnen til 180°C, varmluft. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og stil til side.
    Fjern sommerfuglen. Overfør blandingen til en stor skål og stil til side.
  2. Sæt en skål på røreskålens låg og afvej melet. Tilsæt gradvist melet til æggemassen, bland forsigtigt med en spatel, indtil ingredienserne er helt blandet sammen.
  3. Overfør dejen til en sprøjtepose med en rund tyl (Ø 10 mm). Lav små, runde klatter (Ø 3 cm) på tidligere tilberedte bageplader, så der er 4-5 cm mellemrum mellem småkagerne. Drys dem med birkes.
  4. Sæt begge bageplader med småkagerne i ovnen (niveau 2 og 4). Bages i 7-10 minutter (180°C, varmluft), indtil de er gyldenbrune. Tag de bagte småkager ud af ovnen og stil dem til afkøling i 20 minutter.
  5. Fordel marmeladen på den flade side af småkagen til en tykkelse på 2 mm, dæk med den anden småkage og tryk let.

Noter

Andre opskrifter

  • Vaniljekranse

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 35 Minutter

  • Cantuccini

    Forberedelsestid: 10 minutter

    Samlet tid: 1 time 14 minutter