Asiatisk inspireret gulerodssuppe med søde kartofler

Ret: Hovedret

Del:

Forberedelsestid

15 Minutter

Samlet tid

40 Minutter

Antal personer

4 Personer

Ingredienser

Suppen

  • 300 g Gulerødder delt i store stykker
  • 300 g Søde kartofler skrællet og delt i store stykker
  • 1 stk Løg halveret
  • 1 fed Hvidløg
  • 100 g Appelsinjuice
  • 100 g Kokosmælk
  • 300 g Vand
  • 1 spsk grøntsagsfond fra side 62 i Min Kogebog, eller to bouilontern
  • 10 g Ingefær frisk
  • 2 kviste koriander frisk, eller Persille
  • 2 spsk Kokosolie eller olivenolie
  • Salt og Peber

Topping

  • 100 g Gulerødder skåret i små tern
  • 80 g Søde kartofler skåret i små tern
  • 4 stk forårsløg fint snittet
  • Frisk Koiander eller Persille

Sådan gør du

  1. Kom løg, hvidløg, ingefær og koriander i røreskålen og hak 3 sek/hastighed 5
  2. Tilføj olie og sautér 3 min./Varoma/hastighed 1
  3. Tilføj gulerødder og de søde kartofler og hak 8 sek/hastighed 5
  4. Tilføj resten af ingredienserne, kom Varoma fadet med ingredienserne til topping (ikke koriander eller persille) på og kog 18 min/Varoma/hastighed 1
  5. Blend 1 min/hastighed 10. Smag til med salt og peber.
  6. Kom suppen i skåle, drys med topping og koriander eller persille og eventult kerner som vist på billedet.

Noter

Til ekstra topping kan f.eks. bruges rejer. Eller du kan dampe lidt laks i Varoma bakken mens suppen koger.

Andre opskrifter

  • Confiteret andelår

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 20 Timer

  • Risotto med kylling

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 45 Minutter

  • Dampet kyllingespyd med ris og grøntsager

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 1 Time 5 Minutter