And med solbærsauce og sellerimos

Ret: Hovedret

Del:

Forberedelsestid

30 Minutter

Samlet tid

60 Minutter

Antal personer

4 Personer

Ingredienser

And

  • 4 stk. Andelår med skind (ca. 170 g stykket)
  • 4 knivspidser fint havsalt
  • 4 knivspidser stødt sort peber

Solbær sauce

  • 250 gram friske solbær (evt. fra frost)
  • 30 gram sukker

Sellerimos

  • 800 gram selleri skrællet og skåret i tern (2 cm)
  • 1200 gram vand
  • 50 gram usaltet smør i tern
  • 1/5 tsk. fint havsalt

Sådan gør du

And

  1. Forvarm ovnen til 180˚C.
  2. Tør og dup skindet med køkkenrulle. Brug en skarp kniv og skær krydsmønster I skindet. krydder med salt og peber. Placer med skindside nedad på en god pande ved medium varme. Steg I 15 minutter eller indtil
  3. skindet er gyldent. Hæld forsigtigt fedtet af panden kontinuerligt under tilberedningen. imens andebrystet steger fortsættes med opskriften.

Solbær sauce

  1. Placer solbær og sukker I røreskålen og lad det simre 5 min/100°C/hastighed 0.5. Hæld saucen over I en skål og dæk skålen til, for at holde saucen varm. Rengør røreskålen og fortsæt med sellerimosen.

Sellerimos

  1. Placer selleri og vand I røreskålen og kog 15-20 min/100°C/hastighed 0.5 indtil selleri er mør. Når andebrystet er stegt gyldent og det meste fedt er stegt af, vendes brystet med kødsiden ned og brunes ca. 1 minut på
  2. panden. Placer herefter andebryst i en bradepande og sæt i ovnen ca. 5 minutter (180°C). forlæng om nødvendigt bagetiden. Lad herefter andebryst hvile i folie i ca. 5 minutter.
  3. Dræn selleri for vand I Varoma skålen og hæld det tilbage i røreskålen. tilsæt smør og salt og mos 10 sek/hastighed 6
  4. Server straks andebryst med solbær sauce og sellerimos.

Noter

Andre opskrifter

  • Confiteret andelår

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 20 Timer

  • Risotto med kylling

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 45 Minutter

  • Dampet kyllingespyd med ris og grøntsager

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 1 Time 5 Minutter