Forberedelsestid
15 Minutter
Samlet tid
60 Minutter
Antal personer
10 Personer
Ingredienser
- 6 store æbler
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk kanel
- 4 æg
- 120 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 120 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Skræl æblerne og riv dem på rivejernet (gere store strimler). Pres saften ud og tilsæt vaniljesukker og kanel. Bland det hele sammen.
- Fordel æblerne på en stor bradepande og stil til side.
- Varm ovnen op til 180ºC.
- Sæt piskeindsatsen på kniven. Placer æg, sukker og vaniljesukker i røreskålen, og pisk i 6 min/37°C/hastighed 4. Pisk i yderligere 6 min/hastighed 4 (uden varme).
- Tilsæt mel, bagepulver og salt omkring piskeindsatsen, og rør i 4 sek/hastighed 3.
- Fjern piskeindsatsen, og rør forsigtigt dejen færdig med spatlen.
- Hæld blandingen over æblerne og fordel den jævnt. Bag straks i 20 minutter (180ºC).
- Tag kagen ud af ovnen og afkøl den i ca. 10 min.
- Læg et stk bagepapir på kage og vip den på bordpladen – så lagkagebunden er nederst og æbler er øverst. Fjern bagepapiret og rul kagen på den lange led.
- Drys med flormelis og serverer med din yndlings is eller cremefraiche.
Noter