Forberedelsestid
30 Minutter
Samlet tid
1 time 30 Minutter
Antal personer
6 Portioner
Ingredienser
200 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
60 g rørsukker
200 g smør, koldt, skåret i stykker
70 g creme fraiche, 18% fedt
- 2 æggeblommer
- 1 tsk bagepulver
- 400 g æbler, skrællede, udkernede, skåret i stykker
- 300 g pærer, udkernede, skåret i stykker
- 70 g tranebær, tørret
- 2 tsk kartoffelmel
- 1 tsk kanel, stødt
- 3 spiseskefulde blommemarmelade eller anden marmelade efter smag
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd bunden af kageformen (Ø 24 cm) med bagepapir og stil til side.
- Hæld hvedemel, fuldkornshvedemel og sukker i røreskålen, tilsæt smør, creme fraiche, æggeblommer og bagepulver, bland 30 sek/hastighed 4,5. Læg dejen på en meldrysset overflade og form en kugle.
- Sæt en skål på røreskålens låg, vej 450 g dej ind i den, rul den derefter ud gennem et stykke husholdningsfilm og tryk den forsigtigt ned i bunden og siderne af den tidligere forberedte kagedåse til en højde på ca. 7 cm. Bages i ca 15 minutter (180°C). Pak imens den resterende dej tæt ind i folie og stil den i fryseren.
- Læg æbler, pærer og tranebær i røreskålen, tilsæt kartofelmel og kanel, hak 3 sek/hastighed. 4.
- Fordel marmeladen på den bagte bund, og tilsæt derefter de hakkede frugter. Tag den resterende del af dejen ud af fryseren, riv den på et groft rivejern og drys den ud over dejen. Bages i 40 minutter (180°C).
Noter