Skagensbrød

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

30 Minutter

Samlet tid

12 Timer 40 Minutter

Antal personer

2 brød

Ingredienser

Dag 1: Fordej

  • 100 gr Vand
  • 1 gr Gær på str. med en ært
  • 110 gr Hvedemel 12/16 procent protein
  • 25 gr fuldkornsmel

Dag 2

  • 300 gr Vand
  • 25 gr Gær
  • 75 gr fuldkornsmel
  • 12 gr Salt
  • 75 gr blandede kerner/frø (græskarkerner, sesamfrø solsikkekerner)
  • 3 gr malt gør brødet lidt mørkere (Valgfrit)
  • 10 gr Sukker
  • 20 gr neutral olie
  • 410 gr Mel

 

 

 

Sådan gør du

  1. Rør alt til fordej sammen med en gaffel og læg husholdningsfilm på og lad det stå til næste dag (ca. 12 timer).
  2. Placer fordejen i røreskålen og placer vand, gær og rør 1 min /hastighed 4
  3. Tilføj mel, fuldkornsmel, salt, blandede kerner/frø, sukker og malt og ælt i 8 min/dejfunktion
  4. Tilføj olie og ælt igen i 3 min/dejfunktion. Dejen skal være lun når du mærker på den, ellers kør dejfunktion lidt længere.
  5. Hæld dejen ud på et meldækket bord, kom husholdningsfilm eller noget andet der ikke suger fugten fra brødet, over dejen og lad det hvile 20 min.
  6. Rul det lidt ud og læg det sammen til 2 brød eller lav et brød og rundstykker af resten
  7. Pensel med vand, kom birkes på og lad det hæve til dobbelt størrelse, med husholdningsfilm over.
  8. Bages 40 min på 220 grader, sprøjt vand i bunden af ovnen og luk dampen ud 3 gange i de sidste 12 minutter, så bliver brødet meget sprødt.

Noter

Andre opskrifter

  • Rødvinssauce

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 1 Time

  • Ananas og Ingefær Marmelade

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter

  • Barbecue sauce

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 35 Minutter