Rødvinssauce

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

5 Minutter

Samlet tid

1 Time

Antal personer

6 personer

Ingredienser

  • 4 stk. skalotteløg
  • 200 gram champinoner
  • 4 dl Rødvin
  • 3 dl kalvefond
  • 2 spk tomatpasta
  • 1 spk Æbleeddike Alternativt kan bruges en god rødvinseddike.
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 3 tsk rørsukker
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og peber Smag til.

Sådan gør du

  1. Navnet, Bordelaise, dækker over garniturer eller saucer, hvis hovedelement er vin. Kvaliteten af din sauce bordelaise afhænger af rødvinen du bruger. En god tommelfingerregel er, aldrig at bruge en vin, du ikke ville drikke.
  2. Skalotteløg pilles og kommes i TM 6 sek. / hastighed 5. Hæld dem i en anden skål.
  3. Champignon børstes rene og kommes i TM 3 sek. / hastighed 6.
  4. Kom løg tilbage i TM sammen med champignonerne og tilsæt lidt olie 4 min. / 100°C / hastighed 2.
  5. Hæld rødvin ved, og lad det koge i 20 min. / 105° C/ hastighed 1 uden målebæger, så det damper ind.
  6. Kom kalvefond, tomatpasta, æbleeddike, timian og rørsukker i TM. Kog det yderligere i 20 min. / 105° C / hastighed 1.
  7. Kom fløde, salt, pepper ved og kog ca. 8 min. / 100° C / hastighed 1 til det er cremet.
  8. Blænd det i 1 min. / hastighed 6-8.
  9. Hvis saucen er for syrlig, tilsæt lidt sukker.
  10. Server saucen til en okseudskæring – og så akkompagnerer den en god rösti eller stegte kartofler på næsten magisk vis. Hvis du laver dobbelt portion, passer det med 1 fl. rødvin. Blænd det af 2 gange, hvis skålen er for fuld. Det kan fryses i mindre portioner. Bon appétit.

Noter

Andre opskrifter

  • Skagensbrød

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 12 Timer 40 Minutter

  • Ananas og Ingefær Marmelade

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 30 Minutter

  • Barbecue sauce

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 35 Minutter