Kanelbrød

Ret: Snack

Del:

Forberedelsestid

25 Minutter

Samlet tid

1 Time 10 Minutter

Antal personer

10 Stks

Ingredienser

Dej

  • 2 tsk. tørgær eller 20 g gær, smuldret
  • 600 gram Hvedemel fin
  • 300 gram Vand lunken
  • 50 gram Smør blødt i små stykker
  • 2 stk. Sukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 0,5 tsk. Havsalt

Kanelsmør

  • 120 gram Smør blødt
  • 2 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

Dej

  1. Kom gær, mel, vand, smør, sukker og salt i røreskålen og ælt 2 min./Ælteprogram. Tip ud på en arbejdsoverflade og rul dejen til et rektangel (30 cm x 40 cm).

Kanelsmør

  1. Kom smør, kanel og vaniljesukker i røreskålen, og bland derefter 25 sek./hastighed 6.

Samling

  1. Forvarm ovnen til 200°C, og smør en springform | (Ø 26 cm)
  2. Spred kanelsmørret over den udrullede dej, så det dækker hele dejen. Skær i 6 strimler (ca. 5 cm x 40 cm). Fold hver dejstrimmel flere gange, og sæt dem derefter på siden. Arranger de foldede dejstrimler i springformen, afslut i midten. Sættes til side i 5 minutter.

Noter

Andre opskrifter

  • Pebernødder

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 45 Minutter

  • Hot dogs

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 1 Time 40 Minutter

  • English Muffins

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 1 Time 45 Minutter