Kalkunpostej

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

Samlet tid

Antal personer

Ingredienser

  • 350 g Kalkunbryst, uden skind og ben, skåret i 2 cm stykker
  • 250 g Røget bacon, uden skind og ben, røget, skåret i 1 cm tern
  • 200 g Kyllingelever
  • 2 stk Laurbærblade
  • 2 stk Allehånde korn
  • 1 stk Rundstykke, tør evt. 2 stk toastbrød, endeskiver
  • 100 g Champingions
  • 100 g Løg, i kvarte
  • 20 g Olivenolie
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 3 kn sp Muskatnød
  • 600 g Vand

Sådan gør du

  1. Hæld vand i røreskålen, sæt kurven ind og læg kalkunbryst, bacon, lever, laurbærblad og allehånde ind i den. I stedet for målebægeret placeres Varoma-fadet uden låg på røreskålens låg og dampes i 30 min/Varoma/hastighed 1.

Fjern kurven med en spatel og stil den til side. Fjern laurbærbladet og allehånde fra kurven. Hæld kogefonden fra røreskålen i en skål, tilsæt brødet, lad det trække i ca. 5 minutter, sæt              til side. Fjern derefter bollen og kasserer den resterende bouillon.

  1. Kom champignons og løg i røreskålen og hak 4 sek./hastighed 5. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
  2. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en “kageform” (30 x 12 x 10 cm) og stil til side.
  3. Tilsæt olivenolie, lad det simre 3 min./120°C/hastighed 1.
  4. Tilsæt kød, brød, æg, salt, peber og muskatnød, bland 15 sek./hastighed 9. Skrab ingredienserne fra siderne af røreskålen med en spatel og bland i yderligere 45 sek./hastighed 4,5. Hæld røreskålens indhold i kageformen og bag i 50 minutter (200°C). Tag ud af ovnen og stil til afkøling.

Noter

Andre opskrifter

  • Remoulade

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 10 Minutter

  • Chili Marmelad

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 45 Minutter

  • Hurtig ketchup a la René

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 10 Minutter