Forberedelsestid
5 Minutter
Samlet tid
10 Minutter
Antal personer
Ingredienser
- 160 g Sukker
- 3 stk Nelliker
- 10 stk korianderfrø
- 2 stk Allehånde
- 0,2 tsk sellerisalt
- 15 g Salt
- lidt Hvidløgspulver eventuelt
- 1 tsk Xanthan gummi kan undlades, men giver en perfekt konsistens
- 2 ds Koncentreret tomatpure á 140 g
- 160 g Eddike, hvid
- 100 g Vand
- 0,5 tsk Atamon eventuelt
Sådan gør du
- De tørre ingredienser (sukker, salt, krydderier etc) kommes i en tør thermomix røreskål og de blendes i 25 sekunder på hastighed 9 (læg evt et viskestykke over, det støver lidt) Lad den stå 1/2 minut mens støvet lægger sig.
- Tilsæt resten af ingredienserne og blende i 25 sek på hastighed 7.
- Hældes på flaske og sættes i køleskabet – bliver bedst når den har trukket et par timer.
Noter
Opskriften er indsendt af René Hjort. Det tager helt kort tid at lave denne ketchup da den ikke skal koges, og smagen derfor i højere grad komme til at smage at ketchup. *) Du kan nemt variere den fra gang til gange, tilsætte mere sukker og karrypulver for karry ketchup, tørret chili for chiliketchup etc. etc. *) de indkogte smager for meget af tomatsovs, synes jeg