Boller i Karry

Ret: Hovedret

Del:

Forberedelsestid

45 Minutter

Samlet tid

55 Minutter

Antal personer

4

Ingredienser

Fars:

  • 50 g løg
  • 400 g hakket svin eller kalv (Hak det evt. selv i Thermomix, se hvordan i Min Kogebog).
  • 40 g mel / havregryn
  • 1 dl mælk Tilføj lidt af gangen, til den ønskede konsistens.
  • Salt og peber

Sovs:

  • 50 g løg
  • 30 g olie
  • 2 tsk. hjemmelavet bouillon Find opskriften i Min Kogebog eller brug en købt.
  • 2 tsk. karry Gerne mere, kan justeres efter ønsket styrke.
  • 150 g karfofler (bruges som jævning, kan udelades hvis man hellere vil jævne med smørbolle)
  • 800 g vand
  • 150 g mælk eller fløde

Ris:

  • 200 g ris

Sådan gør du

Fars:

  1. Hak løg 5 sek. hastighed 5.
  2. Resten af ingredienserne placeres i røreskålen og blandes 30 sek. hastighed 2, med omvendt knivrotation

Omvendt rotation på kniv

Grøntsager:

  1. De grøntsager du har og ønsker at anvende placeres i Varomabakken.

Sovs:

  1. Når røreskålen er tømt for fars, starter du tilberedning af sovsen, uden at vaske røreskålen af.
  2. Løg samt olie hakkes i 5 sek. hastighed 5.
  3. Karry tilsættes og svitses i 4 min. på hastighed 1 ved 120 grader.
  4. Tilsæt resten af ingredienserne – undtagen fløden- i røreskålen.

Ris:

  1. Vej 200 g. ris i dampindsatsen og skyl dem deri. Placer herefter dampindsatsen i røreskålen.
  2. Sæt Varomafadet med kødbollerne oven på røreskålens låg, dæk med Varomalåget og kog 110 grader hastighed 1 i 23 min.
  3. Løft forsigtigt Varmoaen af røreskålen rør i risene. Placer herefter Varomabakken på Varomafadet, dæk med Varomalåget og sæt det igen på røreskålens låg, kog videre i 5 min. 110 grader hastighed 1.
  4. Tag Varoma og dampindsats af og hold det varmt med stanoil eller lign.

Samling:

  1. Tilføj mælk eller fløde i røreskålen og blend ved hastighed 6 i 30 sek, smag til med salt, peber og evt ekstra karry og bland i 10 sek på hastighed 2.
  2. Kør evt. saucen på Jævner Funktion eller tilsæt Marizena, for en tykkere sauce. Velbekomme.

Noter

Andre opskrifter

  • Porretærte med skinke og mandler

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 1 Time 45 Minutter

  • Kylling med ris & grøntsager

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 45 Minutter