Ananas og Ingefær Marmelade

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

10 Minutter

Samlet tid

30 Minutter

Antal personer

2 Glas

Ingredienser

25 g Frisk Ingefær Skrællet og skåret i tynde skiver
750 g Ananas Frisk, skåret i mindre stykker
25 g Citronsaft
250 g Syltesukker

Sådan gør du

  1. Kom ingefær i røreskålen og hak 5 sek/hastighed 8. Skrap røreskålens sider ned med spatlen.
  2. Tilsæt ananas og hak i 4 sek/hastighed 5.
  3. Tilsæt citronsaft og syltesukker og kog i 14 min/100°C/hastighed 2. Se Tips herunder for test af konsistensen. Den færdige marmelade hældes på 2 atamonskyllede glas (à 500 g) som lukkes med det samme.
  4. Sæt marmeladen på køl.

Noter

Test af konsistens: Sæt en underkop i fryseren (5-10 minutter). Kom 1 tsk marmelade på den kolde underkop. Skub til marmeladen med fingeren, når den er blevet kold på underkoppen. Hvis marmeladen rynker, er den klar. Hvis ikke, koges marmeladen i yderligere 2 minutter. Prøv derefter igen.

For at sikre korrekt konservering af marmeladen skal glassene vaskes grundigt i varmt sæbevand, derefter tørres ved lav ovntemperatur eller køres igennem opvaskemaskinen. Hæld marmeladen i glassene, mens de stadig er varme.

Marmeladen holder op til 6 måneder, når glasset er uåbnet og opbevares på et køligt og tørt sted.

Andre opskrifter

  • Skagensbrød

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 12 Timer 40 Minutter

  • Rødvinssauce

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 1 Time

  • Barbecue sauce

    Forberedelsestid: 10 Minutter

    Samlet tid: 35 Minutter