Æbleroulade

Ret: Dessert

Del:

Forberedelsestid

15 Minutter

Samlet tid

60 Minutter

Antal personer

10 Personer

Ingredienser

  • 6 store æbler
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • 4 æg
  • 120 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne og riv dem på rivejernet (gere store strimler). Pres saften ud og tilsæt vaniljesukker og kanel. Bland det hele sammen.
  2. Fordel æblerne på en stor bradepande og stil til side.
  3. Varm ovnen op til 180ºC.
  4. Sæt piskeindsatsen på kniven. Placer æg, sukker og vaniljesukker i røreskålen, og pisk i 6 min/37°C/hastighed 4. Pisk i yderligere 6 min/hastighed 4  (uden varme).
  5. Tilsæt mel, bagepulver og salt omkring piskeindsatsen, og rør i 4 sek/hastighed 3.
  6. Fjern piskeindsatsen, og rør forsigtigt dejen færdig med spatlen.
  7. Hæld blandingen over æblerne og fordel den jævnt. Bag straks i 20 minutter (180ºC).
  8. Tag kagen ud af ovnen og afkøl den i ca. 10 min.
  9. Læg et stk bagepapir på kage og vip den på bordpladen – så lagkagebunden er nederst og æbler er øverst. Fjern bagepapiret og rul kagen på den lange led.
  10. Drys med flormelis og serverer med din yndlings is eller cremefraiche.

Noter

Andre opskrifter

  • Banoffee

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 1 time 25 Minutter

  • Æble- Og pærer kage

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 1 time 30 Minutter

  • Chokolade og karamel konfekt

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 1 time 15 Minutter