Quinoasalat med kylling
Ingredienser
- 1000 gr vand
- 200 gr quinoa hvid eller rød
- 250 gr Broccoli i buketter
- 400 gr kylling
Hasselnøddedressing
- 2 tsk Dijonsennep
- 2 tsk Hvidvinseddike
- 2 tsk honning
- 60 gr hasselnøddeolie eller ekstra jomfru olivenolie
Pynt
- 1 rød peber skåret i strimler
- 125 gr Blåbær friske
- 120 gr feta
- 10-20 mynteblade
- 3 æg skåret i kvarte (valgfrit)
Sådan gør du
Hasselnøddedressing
- Tilberedning 1. For at lave hasselnøddedressing kommes alle ingredienserne i røreskålen, min 20 sek/hastighed 5. Skrab siderne med spartlen og gentag. 2. Kom dressingen i en skål og sæt til side. Rengør og tør røreskålen.
Quinoasalat
- Kom vand i røreskålen.
- Kom quinoa i kogeindsatsen og sæt den i røreskålen.
- Kom broccoli i Varomafadet og kyllingen i Varomabakken.
- Sæt Varomaen på rørskålens låg. Kog 14 min/Varoma/hastighed 2.
- Vend kylling og broccoli og kog yderligere 10 min/Varoma/hastighed 2 eller ind til det hele er færdigt.
- Fordel quinoaen på tallerknerne og stænk med halvdelen af dressingen.
- Riv kyllingen i strimler med fingrene.
- Kom kylling, broccoli, blåbær, feta, æg (valgfrit) og mynte ovenpå quinoaen og stænk resten af dressingen på.
- Server straks eller sæt i køleskabet.