Rødkål
Ingredienser
- 500 gr Rødkål
- 60 gr Valnødder
- ½ dl solbærsaft
- 1 spsk Smør
- 1 spsk Æbleeddike ell. rødvinseddike
- 1 spsk Rørsukker eller brun farin
- Salt og Peber
- 1 tsk Æblemost hele nelliker kan også bruges og blendes i thermomix i 20 sek inden man går i gang
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk allehånde, stødt
Sådan gør du
- Del rødkålen i store stykker og placer den i røreskålen, hak 15-20 sek/hastighed 5. Eller indtil rødkålen har den ønsket størrelse.
- Tilsæt smør 5 min/90 grader/hastighed 2, omvendt rotation.
- Tilsæt valnødder, krydderier, saftevand, sukker og eddike 25 min/80 grader/hastighed 1, omvendt rotation.
- Smages til med salt og peber.
- Lad gerne rødkålen stå et døgn i køleskabet inden den spises. Dette gør at smagen bliver mere intens.