Hveder
Ingredienser
- 100 gr smør
- 250 gr mælk
- 50 gr gær
- 15 gr sukker
- 2 stk æg
- 1 tsk salt
- 5 gr Kardemomme
- 550 gr Hvedemel
Sådan gør du
- Mælk, og gær hældes i røreskålen. Røres 3 min. / 37 grader / trin 2.
- Resten af ingredienserne tilsættes og æltes, til dejen er blank: 6 – 8 min. / dejfunktion. Mel tilsættes ad to omgange, så man kan styre melmængden. Dejen skal være blød, lidt fugtig, glat og smidig.
- Dejen hældes i en smurt skål og hæver ca. 45 min. under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse.
- 15 boller formes og placeres tæt sammen uden at røre hinanden på bageplade med bagepapir.
- Efterhæver tildækket ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
- Alternativt kan bollerne hæve over gryde med dampende vand i ca. 20 min.
- Bollerne pensles med æg, mælk eller vand og bages på ovnens midterrille ved 180 grader i 20 – 25 min.
- Efter afkøling skæres bollerne igennem og ristes på brødrister eller i ovn ca. 5 min. ved 225 grader.
- Spises med koldt smør.