Indisk Dahl
Ingredienser
- 150 gr Løg
- 4 fed Hvidløg
- 3 cm Ingefær skrællet
- 4 cm frisk gurkemeje skrællet eller 1 stor tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk sennepspulver valgfrit
- 1 tsk spidskommen knust eller stødt
- 1 tsk stødt nellike
- 2 tsk Garam Masala
- 1 tsk fennikelfrø
- chilli efter smag
- 20 gr Olivenolie til at sautere krydderrier i.
- 7 dl Vand
- 1 dåse Kokosmælk
- 325 gr røde linser
- 140 gr tomatpuré
- 2 tsk grøntsagsfond hjemmelavet eller 1 terning grøntsagsboullion
- Salt og Peber efter smag
Sådan gør du
- Placer løg, hvidløg, ingefær og gurkemeje i røreskålen og hak i 6 sek/hastighed 5.
- Skrab siderne med spatlen.
- Tilføj sennepspulver (valgfrit), spidskommen, nellike, Garam Masala, fennikelfrø, chili og olivenolie. Sautere i 2 min/100 grader/hastighed røre.
- Tilføj vand, kokosmælk, linser, tomatpuré og grøntsagsfond. Sæt kogeindsatsen på røreskålen i stedet for målebægeret for at undgå sprøjt.
- Kog i 20 min/100 grader/hastighed 1 (med knivene vendt) Hvis det bulderkoger meget, så sæt temperatuen til 98 grader.
- Smag til med salt og peber og server straks med lidt cremefraiche, frisk koriander og lidt godt brød.