Jordskokkesuppe med røget laks
Ingredienser
- 1 kg jordskokker Rensede/skrabede. Gem 2-3 stykker til anretning.
- 1 pastinak
- 3-4 skalotteløg
- 2 fed Hvidløg
- 3 porrer
- 2 dl tør hvidvin
- 5 dl fløde
- 1 l hønsefond
- citronskal
- karse til pynt
- frisk dild til pynt
- laks varm eller koldrøget ca. 100 gram pr. Pers.
Sådan gør du
- De klargjorte (skrællede) jordskokker og pastinak skæres i terninger.
- Placer løg og hvidløg i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5.
- Svits løg, hvidløg og rødder med smør 6 min/ 100 grader/hastighed 2 med omvendt rotation uden at det tager farve.
- Kom kyllingefond, hvidvin og muskatnød i røreskålen og kog i 15-20 min/100 grader/hastighed omrøring
- Blend suppen i så 30 sek/hastighed 10. Lad suppen hvile og imens...
- Skær de resterende jordskokker på mandolin, og friter I olie til gyldne, læg til afdrypning på fedtsugende papir.
- Riv lidt citronskal med et fint rivejern og gem det til anretningen.
- Laksen soigneres og skæres I 1×1 cm tern.
- Karsen klippes og dilden plukkes.
- Slutteligt smørdampes / sauteres (til al dente) de rensede porrer som skæres længderet (skråt) og sauterer i 10 min/120 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation.
- Porrer lægges dekorativt I bunden af skålen.
- Suppen bringes i kog 10 min/100 grader/hastighed 0,5 og fløden kommes i. Smages til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Blend suppen hårdt op lige inden servering.
Noter
Tip: Pynt eventuelt med hjemmelavede brødcroutoner.