Skip to main content

Kvædemarmelade med citron og vanilje

Kvædemarmelade med citron og vanilje

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør

Ingredienser

  • 700 gr kvæder Rengjort mængde
  • 200 gr vand
  • 450 gr lyst Rørsukker
  • 1 stk Vaniliestang
  • ½ målebæger Citron- eller Limesaft

Sådan gør du

  • Klargøring af kvæderne: Det sker lettest ved efter skylning at dele dem i både, inden de skrælles, og kernehusene fjernes. Til slut skæres bådene i mindre stykker
  • Vaniljen skrabes ud af vaniljestangen
  • Kvædestykker, den flækkede, skrabede vaniljestang, vaniljekorn, vand og ca. ¾ af sukkeret hældes i røreskålen. Koges til de er møre – ca. 20 min. / 100 grader / trin 1
  • Vaniljestangen tages op
  • Skålens indhold snittes 10 sek. / trin 5
  • Ca. halvdelen af citron- eller limesaften tilsættes. Resten gemmes til senere tilsmagning, da citron- og limesaft kan være temmelig meget sur.
  • Alt koges 1 t. (måske længere tid) / 100 grader / trin 1 med kogeindsatsen over låget, til marmeladen har skiftet farve til flot ”orange-granatæblerød” og er kogt ind til passende konsistens
  • Marmeladen smages til med resten af sukkeret og evt. mere citron- eller limesaft
  • Efterkoges kort – 2 min. / 100 grader/ trin 1 og hældes straks på atamonskyllede glas
  • Marmeladen bliver mere tyktflydende, når den er afkølet.

Noter

Bemærkninger & Tips…. Kvæder er så hårde, at de er vanskelige at skrælle hele, men arbejdet bliver lettere, hvis man først skærer dem i både med en savtakket brødkniv, hvorefter de skrælles, kernehusene fjernes, og bådene til slut skæres i mindre stykker med en urtekniv Thermomix´ temperaturautomatik og knivens lette rotation er enestående til at sikre den lange, stabile kogeperiode og forhindre, at marmeladen brænder på Kvædemarmeladen er dejligt tilbehør til eksempelvis blåskimmel- og råmælksoste, Pecorino og spansk Machego, men smager også godt på lyst brød
Del dette:
X