Røget kylling med kål og selleristuvning
Ingredienser
- 500 gr vand
- 1 røget kylling skåret i passende stykker
- 400 gr selleri skåret i tern
- 400 gr spids- eller hvidkål snittet
- salt
- Béchamelsauce 1 portion
- Rugbrødsskiver
Sådan gør du
- Hak persille i røreskålen 3 sek. / trin 6 – 8 og sæt til side i anden skål.
- Rengør røreskålen.
- Fremstil en portion béchamelsauce – se ”Min kogebog”, benyt evt. opskriftchip. Hæld sovsen i en anden skål.
- Rengør røreskålen.
- Placer vand og salt i røreskålen.
- Tilføj selleri i kogeindsatsen og placer den i røreskålen.
- Hæld snittet kål i Varomafadet og sæt det oven på røreskålens låg.
- Læg bagepladepapir på Varoma-bakken.
- Lad det gå lidt op ad bakkens sider uden at lukke af for damphullerne i kanten.
- Læg kyllingestykkerne på Varoma-bakke og sæt den oven på Varoma-fadet. Læg låget på øverst.
- Damp det hele 20-25 min. / Varoma / trin 1.
- Kontroller, at alt er mørt, men stadig har lidt bid. Sæt bakken med kylling til side og hold den varm.
- Sæt Varoma-fadet og kogeindsatsen med indhold til side.
- Hæld væden fra røreskålen over i en anden skål.
- Hæld bechámelsauce, selleri og kål i røreskålen og bland det hele 4 min/98 grader/hastighed 1/kniven indstillet til modsat rotation.
- Drys kål-selleri-stuvningen med den hakkede persille og server sammen med kyllingen.
- Byd evt. rugbrødsskiver til.
Noter
Tip: Ved at fore Varomabakken med bagepladepapir undgår man, at væden fra den røgede kylling drypper ned over grøntsagerne og forstyrrer grøntsagssmagen. Ønsker man en hel, kogt/dampet kylling, kan man tilberede den i ovn i en bradepande med lidt vand i bunden ved 170 grader i ca. 45 min., eller den kan koges i en gryde. Stuvningen er også velegnet til f.eks. frikadeller og karbonader.