Skagensbrød
Skagensbrød
Husk at lave fordej et døgn inden brødet skal laves og spises.
Udskriv
Pin
Add to Collection
Ingredienser
Dag 1: Fordej
- 100 gr Vand
- 1 gr Gær på str. med en ært
- 110 gr Hvedemel 12/16 procent protein
- 25 gr fuldkornsmel
Dag 2
- 300 gr Vand
- 25 gr Gær
- 75 gr fuldkornsmel
- 12 gr Salt
- 75 gr blandede kerner/frø (græskarkerner, sesamfrø solsikkekerner)
- 3 gr malt gør brødet lidt mørkere (Valgfrit)
- 10 gr Sukker
- 20 gr neutral olie
- 410 gr Mel
Sådan gør du
- Rør alt til fordej sammen med en gaffel og læg husholdningsfilm på og lad det stå til næste dag (ca. 12 timer).
- Placer fordejen i røreskålen og placer vand, gær og rør 1 min /hastighed 4
- Tilføj mel, fuldkornsmel, salt, blandede kerner/frø, sukker og malt og ælt i 8 min/dejfunktion
- Tilføj olie og ælt igen i 3 min/dejfunktion. Dejen skal være lun når du mærker på den, ellers kør dejfunktion lidt længere.
- Hæld dejen ud på et meldækket bord, kom husholdningsfilm eller noget andet der ikke suger fugten fra brødet, over dejen og lad det hvile 20 min.
- Rul det lidt ud og læg det sammen til 2 brød eller lav et brød og rundstykker af resten
- Pensel med vand, kom birkes på og lad det hæve til dobbelt størrelse, med husholdningsfilm over.
- Bages 40 min på 220 grader, sprøjt vand i bunden af ovnen og luk dampen ud 3 gange i de sidste 12 minutter, så bliver brødet meget sprødt.
Noter
Tip: Rundstykker bages i 20 min ved 220 grader.