Vanilje is
Ingredienser
- 2 stk vaniljestang
- 600 gr Sødmælk
- 200 gr Piskefløde
- 180 gr Sukker
- 6 stk Æggeblommer
- 1 ksnps salt
Sådan gør du
- Halver vaniljestænger på langs og læg dem i røreskålen med mælk, piskefløde, sukker, æggeblommer og salt. 8 min / 90 Grader / Trin 2.
- Fjern vaniljestængerne. Hæld blandingen i en form – dæk den til med film. Lad den køle af for derefter at fryse i mindst 10 timer.
- Sæt isen i køleskabet 15 min. før servering. Skær den i stykker, læg i røreskålen 15 sek / Trin 9. Benyt herefter spatlen i 30 sek / Trin 6.
Noter
Du kan kombinere denne opskrift med f.eks. fersken, jordbær, chokolade og hasselnød. Hvis du ønsker kan du udelade 2 stk æggeblommer.