Stop-Madspild-Suppe
Ingredienser
- 500 gr kogevand gemt fra kogte eller dampede grøntsager
- 1000 gr Grøntsagsbouillon evt. på terning
- 50 gr Olivenolie
- 1 stk løg
- 1 fed Hvidløg
- ½ stk rød chili
- 3 stilke Bladselleri i mindre stykker
- 1 stk Kartoffel melet kartoffel, skåret i mindre stykker
- 1 stk Persillerod skåret mindre stykker
- 0,25 stk blomkål inklusive det meste af stokken skåret i mindre stykker
- Rester fra basilikumplanten både de spæde stængler og blade
- Salt, peber, en smule rørsukker og evt. lidt chilipasta
Sådan gør du
- Placer løg, hvidløg og chili i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5.
- Tilføj 25 g olie.
- Sautéres 5 min/120 grader/hastighed 1.
- Semidried tomater og peberfrugter, de øvrige grøntsager, krydderurter, grøntsagsvand og bouillon hældes i røreskålen og koges ca. 25 min/120 grader/hastighed 1, til alt er mørt.
- Indholdet i røreskålen pureres i ca. 30 sek/ hastighed 5 – 6. Hastigheden øges trinvist, til suppen har nået passende konsistens.
- Server varm.
Noter
Har man god tid, er det umagen værd at starte med semi-dried tomater og rød peber: Tomater og peberfrugter lægges med skærefladen opad på bageplade med bagepladepapir og pensles med ca. 25 g. olie. Bages i ovn ved 100 grader i ca. 2 timer, eller har man ikke så megen tid, ved 125 grader i ca. 1 time. Er suppen lidt for tyk, fortyndes med mere bouillon til ønsket konsistens, og suppen får et opkog. Smages til med salt, peber, rørsukker og evt. lidt chilipasta.