Squashkage
Ingredienser
- 100 gr Smør stuetemperatur
- 4540 gr squash skåret i skiver (ca. ½ cm)
- 100 gr Sukker
- 2 store Æg
- 60 g naturel yoghurt
- ½ tsk vanilje
- 200 gr Hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk Kanel
- ½ tsk muskatnød
- 100 gr nødder valgfrit
- 100 gr Rosiner valgfrit
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180° -
- Smør eller kom bagepapir i en bageform. Sæt den til side.
- Placer squash i røreskålen og hak i 3-5 sek/hastighed 5.
- Hæld squash i kogeindsatsen og pres så meget af væsken ud af den hakkede squash som muligt. Smid væsken ud og sæt den drænet squash til side.
- Placer sukker og æg i røreskålen og bland i 20 sek/hastighed 6.
- Kom yoghurt, smør og vanilje i røreskålen og bland i 10 sek/hastighed 6.
- Tilføj mel, bagepulver, natron, kanel og stødt muskatnød og bland i 20 sek/hastighed 5.
- Tilføj nødder og rosiner (hvis ønsket) og de hakkede squash og bland i 5-8 sek/hastighed 3.5
- Hæld dejen i den forberedte kageform og bag i 50-60 minutter (180°) eller indtil kagen er gennembagt. (Brug en tandstik eller træpind til at stikke i kagen for at tjekke om kagen er færdig.
- Lad kagen hvile i 10 min og tag kagen forsigtigt ud af formen og lad den køle.
- Skær kagen ud i skiver og server.