Skip to main content

Squashkage

Ingredienser

  • 100 gr Smør stuetemperatur
  • 4540 gr squash skåret i skiver (ca. ½ cm)
  • 100 gr Sukker
  • 2 store Æg
  • 60 g naturel yoghurt
  • ½ tsk vanilje
  • 200 gr Hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk Kanel
  • ½ tsk muskatnød
  • 100 gr nødder valgfrit
  • 100 gr Rosiner valgfrit

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180° -
  • Smør eller kom bagepapir i en bageform. Sæt den til side.
  • Placer squash i røreskålen og hak i 3-5 sek/hastighed 5.
  • Hæld squash i kogeindsatsen og pres så meget af væsken ud af den hakkede squash som muligt. Smid væsken ud og sæt den drænet squash til side.
  • Placer sukker og æg i røreskålen og bland i 20 sek/hastighed 6.
  • Kom yoghurt, smør og vanilje i røreskålen og bland i 10 sek/hastighed 6.
  • Tilføj mel, bagepulver, natron, kanel og stødt muskatnød og bland i 20 sek/hastighed 5.
  • Tilføj nødder og rosiner (hvis ønsket) og de hakkede squash og bland i 5-8 sek/hastighed 3.5
  • Hæld dejen i den forberedte kageform og bag i 50-60 minutter (180°) eller indtil kagen er gennembagt. (Brug en tandstik eller træpind til at stikke i kagen for at tjekke om kagen er færdig. 
  • Lad kagen hvile i 10 min og tag kagen forsigtigt ud af formen og lad den køle. 
  • Skær kagen ud i skiver og server.
Del dette:
X