Græske lammefrikadeller
Græske lammefrikadeller
(Frikadelle)fars er nemt og hurtigt at røre på din Thermomix. Vi har her lavet en opskrift på lammefrikadeller. Du kan bruge lige det kød du har lyst til eller har liggende derhjemme.
Udskriv
Pin
Add to Collection
Ingredienser
- 150 gr Løg
- 2 kviste mynteblade friske
- 50 gr Olivenolie
- 500 gr hakket lammekød
- 1 tsk Salt
- ½ tsk sort peber
- 60 gr rasp
- 1 tsk oregano tørret
- Hvedemel til drys
- 2-4 tsk stegeolie
Sådan gør du
- Placer løg, hvidløg og mynte i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 7.
- Skrab siderne i røreskålen med spatel.
- Tilføj olivenolie og sauter i 2 min/100°C/hastighed 1.
- Blend i 10 sek/hastighed 8, indtil det er glat.
- Skrab siderne i røreskålen med spatel.
- Tilføj hakket lammekød, salt, peber, rasp og oregano og rør ved hjælp af spatel i 5-10 sek/hastighed 5 indtil farsen hænger sammen.
- Brug fugtige hænder og rul 1 spsk fars i hånden til en kugle og sæt den på en tallerken.
- Gentag med resten af farsen og lav omkring 25 kødboller.
- Drys dem med mel.
- Placer en stor stegepande på medium varme og tilføj stegeolie. Kom kødbollerne i stegepanden og steg i 8-10 min, vend dem ofte indtil kødbollerne er brune og gennemstegte. Server varme.
Noter
TIP: Man kan nemt supplere farsen med forskellige grøntsager. Kom dem i røreskålen samtidig med løgene følg opskriften og hak. Forlæng eventuelt tiden når du tilføjer grøntsager.