Skip to main content
Gløgg på Thermomix

Glögg

Gløgg på Thermomix

Ingredienser

Gløggessens

  • ½ flaske Rødvin Vi anbefaler en kraftig Rødvin
  • 125 gr Brun Farin
  • 10 gr Kanel I stænger
  • 10 gr Allehånde hel
  • 10 gr Nelliker
  • 5 gr Kardemomme Hel

Glögg

  • 0,75 l Rødvin Vi anbefaler en kraftig Rødvin
  • 1 dl Brun Rom
  • 1 dl Brøndum snaps
  • 1 stk Appelsin Brug kun skallen
  • 1 dl Appelsinsaft Frisk
  • 2 dl Rosiner
  • 50 gr Mandler
  • 1,5 dl Portvin

Sådan gør du

Glögessens

  • Essensen fremstilles først.
  • Hæld rødvin i røreskålen og tilsæt krydderierne varm op 16 min/85 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation
  • Lad det køle af og si herefter krydderierne fra ved hjælp af kogeindsatsen (som du sætter ned i røreskålen og bruger den som si når du hælder essensen igennem).

Glögg

  • Til selve gløggen lægges rosinerne i blød i portvin (gerne i 24 timer).
  • Bland essensen med resten af ingredienserne undtaget rosiner & mandler og varm det op 10 min/85 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation. Tilsæt rosinlagen og mandlerne herefter.
  • Server straks.
Del dette:
X