Glögg
Ingredienser
Gløggessens
- ½ flaske Rødvin Vi anbefaler en kraftig Rødvin
- 125 gr Brun Farin
- 10 gr Kanel I stænger
- 10 gr Allehånde hel
- 10 gr Nelliker
- 5 gr Kardemomme Hel
Glögg
- 0,75 l Rødvin Vi anbefaler en kraftig Rødvin
- 1 dl Brun Rom
- 1 dl Brøndum snaps
- 1 stk Appelsin Brug kun skallen
- 1 dl Appelsinsaft Frisk
- 2 dl Rosiner
- 50 gr Mandler
- 1,5 dl Portvin
Sådan gør du
Glögessens
- Essensen fremstilles først.
- Hæld rødvin i røreskålen og tilsæt krydderierne varm op 16 min/85 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation
- Lad det køle af og si herefter krydderierne fra ved hjælp af kogeindsatsen (som du sætter ned i røreskålen og bruger den som si når du hælder essensen igennem).
Glögg
- Til selve gløggen lægges rosinerne i blød i portvin (gerne i 24 timer).
- Bland essensen med resten af ingredienserne undtaget rosiner & mandler og varm det op 10 min/85 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation. Tilsæt rosinlagen og mandlerne herefter.
- Server straks.